Sider

tirsdag den 15. april 2014

Jacob Christian Pedersen (1867-1945)

I denne uge har jeg min oldefar (farfars far) på programmet.
Jacob Christian Pedersen
Jacob Christian (JC) blev født i det tidlige forår 1867 i Klarup Huse under Klarupgård, I Klarup sogn 10 km øst for Aalborg. Han blev hjemmedøbt 17. maj, så det har, her 2 måneder efter fødslen, sandsynligvis ikke været på grund af sygdom. Dåben blev offentliggjort i Klarup Kirke i oktober samme år. Han var nummer 4 i børneflokken og hans far var arbejdsmand på Klarupgård. Hans mor Elisabeth, var 10 år tidligere indvandret fra Ottrau, Kurhessen langt nede i Tyskland.
JC kom tidligt til at flytte en del rundt, idet hans forældre allerede om efteråret flyttede til Restrup, vest for Aalborg, hvor hans far blev møllerkarl. 1½ år senere i foråret 1869 flyttede de til Bolleskov ved Dronninglund. Men det var ikke meget JC kom til at kende sin far, der som kun 37-årig, døde ved et ulykkestilfælde mellem jul og nytår i 1870, da JC kun var 3 år gammel.
Efter 7 år fik han en stedfar, da hans mor giftede sig med Ole Kristian Kristensen, som også boede i Bolleskov..
Som 12-årig  i 1880 boede han stadig i Bolleskov hos sin mor og stedfar, mens han 10 år senere  var Daglejer i Søraa nord for Asaa. Dette job må han have sluttet kort tid efter, for ved sit bryllup i november 1891, i Dronninglund Kirke, er han angivet som tjenestekarl i Sønder Tranders sogn, lige øst for Aalborg.
Han blev viet til Ane Mathilde Jensen fra Ørsø
De bliver herefter boende i omegnen af Dronninglund, hvor de får deres mange børn, her iblandt min farfar, indtil JC, nogle måneder efter krigen, indlagt på Amtssygehuset i Dronninglund, dør i november 1945, hvor de ellers boede på Dronninglund Alderdomshjem. Han blev 78 år.

Spørgsmål jeg gerne vil have hjælp til:
  • Hvordan var hans forhold til sin stedfar?
  • Hos hvem var han daglejer i Søraa ved Asaa?
  • Hvem tjente han ved i Sønder Tranders?
  • Hvor dan var han som person?
  • Hvad fejlede han da han blev indlagt kort før sin død?

Jacob's familie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar